Egyptische leider wil Preud’homme wegkapen bij Club

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Egyptische leider wil Preud'homme wegkapen bij Club

Michel Preud’homme is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Club Brugge. Een unicum, aangezien de Luikenaar nooit eerder in zijn trainerscarrière langer dan twee jaar bij één club bleef. De 57-jarige coach wil dan ook graag zijn werk bij blauw-zwart afmaken door Jan Breydel de eerste landstitel in 11 jaar te bezorgen.

Al-Ahly wil daar echter een stokje voor steken. De Egyptische eersteklasser prijkt momenteel helemaal bovenaan in de stand, maar heeft géén trainer. Hun oog zou nu op Michel Preud’homme gevallen zijn. Dat melden verschillende Egyptische bronnen (onder meer Ahram en Yallakora).

José Peseiro, de huidige coach van FC Porto, nam ontslag bij Al-Ahly omdat hij niet kon leven met de kritiek en de grote druk van de fans. Vervolgens polste de Egyptische club naar twee Duitse coaches: Bernd Schuster en Felix Magath. Beide heren bedankten echter voor het exotische avontuur.

Furore bij Al Shabab

De nieuwe naam op het verlanglijstje van Al-Ahly is naar verluidt Michel Preud’homme. Ze kennen de Brugse coach het best van zijn passage bij Al Shabab. De Saoedi-Arabische topclub werd onder leiding van Preud’homme (2011-2013) kampioen en de Luikenaar kreeg er de trofee voor Trainer van het Jaar.

Desondanks lijkt de kans dat Preud’homme effectief andere oorden opzoekt bijzonder klein. De Brugse coach gaf eerder al aan dat hij het seizoen wil uitdoen bij blauw-zwart en dat hij er zelfs over nadenkt om zijn trainerscarrière stilaan te beëindigen. Een trip naar Egypte (of elders) lijkt – zeker in het midden van het seizoen – dan ook niet aan de orde.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws