Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diaby: “Onze ambitie als beste ploeg van België”

Diaby Onze ambitie als beste ploeg van België

Abdoulay Diaby is ongetwijfeld de meest efficiënte spits van Club Brugge. Hij scoorde dit seizoen al 15 keer en gaf 5 assists. Maar de honger naar succes is nog niet gestild bij de Franse Malinees.

De 24-jarige spits geniet duidelijk nog na van de dubbele zege tegen AA Gent. “Het was nodig om te winnen”, opent Diaby in Het Nieuwsblad. “Anders zouden we echt het gevoel gehad hebben dat AA Gent de betere ploeg was. Nu is dat niet langer het geval. Integendeel zelfs: wij hebben een tik uitgedeeld.”

“Als we op die manier blijven spelen, kunnen we kampioen worden”, gaat hij verder. “Club Brugge is de beste ploeg van België. Waarom denk je dat ik naar hier gekomen ben? Het moet onze ambitie zijn om de titel én de beker te pakken. Wat zou het mooi zijn om in mijn eerste seizoen bij Club Brugge meteen geschiedenis te schrijven.”

Tot slot reageert Diaby op de rotatiepolitiek van Michel Preud’homme. “Of ik fan ben?” lacht hij. “Ik sta liever elke wedstrijd op het veld. Maar versta me niet verkeerd: ik begrijp de coach wel, want vorig seizoen ontbrak het blijkbaar aan frisheid in de play-offs.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws