Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Denswil: “Preud’homme en ploegmaats vonden dat ik gekke dingen deed”

Denswil Preud'homme en ploegmaats vonden dat ik gekke dingen deed

Stefano Denswil is samen met Club Brugge aan een indrukwekkende reeks bezig. De Nederlandse verdediger is immers een belangrijke schakel in de zeven opeenvolgende overwinningen van blauw-zwart.

Die sterke prestaties gaan ook in Nederland niet onopgemerkt voorbij. De Telegraaf strikte de Brugse verdediger dan ook voor een interview. “Ik ben bij Ajax opgeleid als verdediger, maar bij Club Brugge heb ik helemaal anders leren verdedigen”, vertelt Denswil.

“We kregen in onze laatste zeven competitieduels maar drie doelpunten tegen”, gaat de sterkhouder van blauw-zwart verder. “En dat terwijl ik het in het begin van het seizoen zwaar had. Maar dat had puur met aanpassingsproblemen te maken, want in België wordt heel anders gevoetbald dan in Nederland.”

Niet altijd even mooi

“Zo was me bij Ajax geleerd dat een verdediger belangrijk is in de opbouw. En bij Club Brugge gaat het in eerste instantie om mijn verdedigende taken. Soms moet ik de bal ook eens het stadion uit rossen in plaats van risico te nemen.”

“Ik moest letterlijk het vertrouwen van Preud’homme en mijn ploegmaats terugwinnen, want die vonden dat ik maar gekke dingen deed”, lacht Denswil. “Ik mag nog wel indribbelen, maar alleen als de defensie als een huis staat. We spelen on-Nederlands, echt op resultaat. Het voetbal hoeft niet altijd even mooi te zijn”, besluit de Nederlander.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws