Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Akpala: “Club Brugge heeft mij opgevoed”

Akpala: "Club Brugge heeft mij opgevoed"

Zondag maken Michel Preud’homme en zijn manschappen de verplaatsing naar Oostende. Daar wacht mogelijk een confrontatie met heel wat ex-spelers: David Rozehnal, Brecht Capon, Michiel Jonckheere, maar vooral… Joseph Akpala. De Nigeriaan kwam maar liefst 127 keer in actie voor blauw-zwart.

“Het wordt een speciaal duel”, vertelt Akpala aan HLN. “Voor mij is het leuk om tegen Club te spelen, maar dat geldt ook voor KV Oostende. Club doet het goed. Ik heb hun laatste drie matchen op televisie gezien en was onder de indruk. Gelukkig spelen we thuis. Dat maakt het echt interessant. Beide teams gaan aanvallen en dus zullen de fans kunnen genieten.”

De 29-jarige spits houdt heel wat mooie herinneringen over aan zijn periode bij Club. “De slogan van Club is ‘no sweat, no glory’, en dat wordt er echt ingestampt. In Brugge is mijn mentaliteit veranderd en ben ik volwassen geworden. Je kan zeggen dat Club mij heeft opgevoed.”

“Mijn beste herinnering is sowieso de 3-4-zege in Maribor nadat we eerst nog met 3-0 achter stonden. Zoiets heb ik nooit meer meegemaakt. Na de match konden we op het vliegtuig niet geloven wat ons overkomen was. De slechtste herinnering was dan weer het overlijden van mijn goeie vriend François Sterchele. De kleedkamer was diep geschokt door zijn overlijden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws