Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zoon Borkelmans blijkt leidinggevend figuur van Brugse hooligans

Zoon Borkelmans blijkt leidinggevend figuur van Brugse hooligans

Vital Borkelmans speelde het overgrote deel van zijn carrière (1989-2000) in Brugse loondienst en zal dan ook tevreden zijn dat zijn zoon voor Club supportert. Maar Jelle Borkelmans blijkt geen gewone ‘fan’. Momenteel zit de zoon van de assistent-bondscoach zelfs in de gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij de aanval van Brugse hooligans op Napoli-fans.

Na de Europa League-wedstrijd tegen Napoli, die door het verhoogde terreurniveau achter gesloten deuren plaatsvond, trok een delegatie van de harde kern naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Ze ­gingen er een groep Italiaanse supporters te lijf, waarbij één man ernstig gewond raakte.

Eerder raakte al bekend dat acht Club-fans opgepakt werden voor die massale vechtpartij. Intussen blijkt dat de 27-jarige Jelle Borkelmans één van die acht heethoofden is. Dat bevestigde Walter Van Steenbrugge, zijn advocaat, aan Het Laatste Nieuws.

Jelle Borkelmans wordt de laatste tijd steeds vaker aangeduid als één van de leidinggevende figuren in de wereld van de Brugse hooligans. Volgens insiders heeft hij zelfs de touwtjes in handen. Zo zou hij al vaker aanvallen gecoördineerd hebben. De zoon van Vital werd eerder ook al veroordeeld voor slagen en verwondingen, het bezit van drugs en het rijden onder invloed van cocaïne en cannabis.

“Moet op iemand slaan”

Ook ex-profbokser B.F. werd volgens Het Nieuwsblad door de politie opgepakt. In een reportage van Telefacts zei hij ooit: “Ik moet op iemand kunnen slaan om mijn energie kwijt te kunnen. Vroeger deed ik dat op straat, nu in de ring.” Maar de speurders zijn ervan overtuigd dat B.F. zijn energie deze keer op Napoli-fans uitwerkte.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws