Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wouters komt terug op strafschopfase: “Veel aandacht door Vanhaezebrouck”

Wouters komt terug op strafschopfase: "Veel aandacht door Vanhaezebrouck"

Scheidsrechter Luc Wouters was donderdag de gebeten hond na de bekerwedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge. Ludovic Butelle zou zijn doellijn tijdens de gemiste strafschop van Kums immers te vroeg verlaten hebben. De Lummense burgemeester vindt echter dat hij in eer en geweten gehandeld heeft. 

Volgens Hein Vanhaezebrouck had Laurent Colemonts, de vijfde ref die achter het doel stond, Wouters nochtans aangemaand om de strafschop te laten hernemen. “Op de communicatie met mijn assistenten wil ik niet dieper ingaan”, vertelt Wouters aan Het Belang van Limburg. “Ik ben de hoofdverantwoordelijke en ik houd een goed gevoel over aan onze prestatie als team.”

“Door de reactie van Vanhaezebrouck krijgt die gemiste strafschop veel aandacht”, gaat hij verder. “Maar ik heb in eer en geweten geoordeeld. Ik zag dat er in het doel heel wat beweging was toen Kums zijn aanloop nam. Maar volgens mij kwam de doelman pas van de lijn op het ogenblik dat de bal vertrok. Waar hij hem dan stopt, daar heb ik niks mee te maken.”

“Intussen heb ik ook foto’s gezien van de bewuste fase en ik kan begrijpen dat erover gesproken wordt. De doelman week te vroeg af van zijn lijn. Alleen kan ik het beeld op zo’n moment niet stopzetten en moet ik in een fractie van een seconde beslissen. Laat ik hem hernemen, dan krijg ik waarschijnlijk de kritiek dat ik fluit voor een pietluttigheid. Ook in de Champions League zie je soms gelijkaardige strafschopfases. Bij mij overheerst dus het gevoel dat de wedstrijd correct verlopen is”, besluit Wouters.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws