Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom furieuze Vanhaezebrouck geen recht van spreken heeft

Waarom furieuze Vanhaezebrouck geen recht van spreken heeft

Hein Vanhaezebrouck reageerde donderdagavond furieus na de wedstrijd tegen Club Brugge. Reden daarvoor: de gemiste strafschop van Kums die niet hernomen mocht worden, nadat Butelle te ver van zijn doellijn gekomen was.

“De penalty was schandalig!”, vloekt Vanhaezebrouck. “Ongelooflijk ook, want de scheidsrechters wisten dat Butelle bij een strafschop altijd van zijn lijn komt. We hadden dat in de tactische bespreking aangekaart. Mijn spelers zijn dat voor de strafschop ook gaan zeggen tegen de scheidsrechter en tegen zijn assistent. En Butelle deed het opnieuw. Niet één meter, maar bijna drie!”

“Eén iemand (Laurent Colemonts, de assistent achter het doel, nvdr) heeft zijn taak gedaan – dat ben ik tijdens de rust te weten gekomen”, zet Vanhaezebrouck zijn woede-uitbarsting voort. “Maar hij werd niet gevolgd… Dat vind ik écht niet kunnen. Waarom staat die assistent daar als je er toch niet naar luistert? Wat is zijn taak dan nog? Laat hem dan thuis, hé. En fluit in je eentje, dan kan je zeker alles zelf beslissen en moet je naar niemand meer luisteren”, aldus de Gentse coach aan HLN.

Nochtans herinneren wij ons een strafschopfase waarbij Matz Sels – jawél de doelman van Vanhaezebrouck himself – op gelijkaardige wijze een elfmeter stopte. En ohja, als dan toch alles helemaal volgens de regels gefloten moest worden, dan was die 2-1 er wellicht nooit gekomen. Er ging immers een niet gefloten handsbal van de Buffalo’s aan vooraf.

Ludovic Butelle vs Matz Sels


Bekijk meer video’s van UEFA Champions League op

UPDATE: intussen maakte ook Sporza de vergelijking

Sporza steunt BlauwZwartFans

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws