Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken noemt titeltroeven en pijnpunten Club

Vanaken noemt titeltroeven en pijnpunten Club

In 2016 heeft Club Brugge één grote wens en dat is de titel. Na 11 jaar wachten moet het eindelijk nog eens lukken voor blauw-zwart. Hans Vanaken, die door het vertrek van Victor Vazquez een sleutelrol zal spelen, blikt vooruit. 

“Onze belangrijkste troef is dat we een grote kern met veel kwaliteiten hebben”, vertelt de 23-jarige middenvelder aan Sporza. “Ten opzichte van onze concurrenten kunnen wij wissels doorvoeren zonder aan kwaliteit in te boeten.”

Dat de eerste seizoenshelft niet altijd van een leien dakje liep, beseft ook Vanaken. “In het begin hadden we vooral op verplaatsing veel problemen. Daarna hebben we dat wel opgelost en zijn we uitmatchen beginnen winnen. Maar ik denk dat we het vooral in de toppers nog iets te moeilijk hebben. We pakken te weinig punten tegen onze rechtstreekse concurrenten.”

“En als je weet dat je in de Play-Offs alleen maar tegen die concurrenten moet spelen, dan moeten daar punten tegen gepakt worden”, gaat Vanaken verder. “Nu kunnen we dat nog altijd rechtzetten door van de kleinere ploegen te winnen, maar dat gaat in de Play-Offs niet.”

Tot slot is Vanaken ook kritisch voor zichzelf. “Ik moet regelmatiger gaan presteren. Hopelijk kan ik nu meer wedstrijden spelen en daardoor beter in het ritme komen om zo mijn niveau op te krikken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws