Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De top vijf inkomende transfers onder Mannaert

De top vijf inkomende transfers onder Mannaert

Komende zondag zal het exact vijf jaar geleden zijn dat bekendgemaakt werd dat Vincent Mannaert de nieuwe CEO van Club Brugge zou worden. De Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar de top vijf van inkomende transfers onder het bewind van Mannaert.

1) Carlos Bacca

Versiert Bacca absolute toptransfer?

Zonder enige twijfel dé transfer van de laatste jaren. Club plukte Bacca in januari 2012 weg bij Atlético Junior. De Colombiaan was toen al 25, waardoor zijn kans om nog te slagen in Europa aanvankelijk eerder klein geacht werd.

De aanvaller had tijd nodig om zich aan te passen aan het Belgische voetbal, maar bewees wat hij in zijn mars had tijdens de play-offs van het seizoen 2011-2012. Het jaar nadien ontplofte hij helemaal. Bacca werd topschutter (25 goals in 35 matchen) en kreeg de titel van Profvoetballer van het Jaar. Vervolgens maakte de Colombiaanse goalgetter twee jaar het mooie weer bij Sevilla en is hij intussen ook bij AC Milan incontournable.

2) Victor Vazquez

Vazquez verlaat Club Brugge

In de zomer van 2011 streek een veelbelovend jeugdproduct van FC Barcelona in Jan Breydel neer. Vazquez stond bekend om zijn geniale passes, maar was erg blessuregevoelig.

In het seizoen 2014-2015 speelde de Spanjaard de pannen van het dak, maar kreeg hij 5 punten minder dan Gouden Schoen-winnaar Dennis Praet. Op het einde van het seizoen werd hij wel tot Profvoetballer van het Jaar verkozen. Intussen speelt de middenvelder bij het Mexicaanse Cruz Azul.

3) Ruud Vormer

Vormer Het moet nog altijd bewezen worden op het veld

Vormer was een last-minute transfer die door de blauw-zwarte aanhang in eerste instantie met gemengde gevoelens onthaald werd. De Nederlander had het immers niet kunnen waarmaken bij Feyenoord. Bij Club groeide Vormer al snel uit tot één van de absolute publiekslievelingen. De No Sweat No Glory-leuze is hem op het lijf geschreven en dat leverde hem intussen een contract tot 2020 op.

4) Lior Refaelov

Refaelov bedankt Club-fans Een geweldig gevoel

Net als Vazquez streek Refaelov in de zomer van 2011 in Jan Breydel neer. De Israëliër is sinds zijn komst naar blauw-zwart jaar na jaar één van de vaste basisspelers. Zijn absolute hoogtepunt was de winning goal in de laatste minuut van de bekerfinale tegen Anderlecht. Het maakte hem onsterfelijk bij de blauw-zwarte aanhang, die het doelpunt met bijhorende commentaar van Peter Vandenbempt nog wekelijks bekijken.

5) Timmy Simons

Europa League-record voor Simons

“De terugkeer van de verloren zoon”, kopten heel wat kranten in de zomer van 2013. Simons verliet FC Nürnberg en keerde terug naar zijn grote liefde. De Brugse kapitein bewijst dat hij nog niet versleten is en zorgt voor standvastigheid op het middenveld. Zelfs op zijn 39ste gaat Simons voorop in de strijd en zal hij werkelijk niéts aan het toeval overlaten op zoek naar die felbegeerde titel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws