Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Toen MPH ­cava trakteerde, had Hans ­liever zijn ­chocomelk”

"Toen MPH ­cava trakteerde, had Hans ­liever zijn ­chocomelk"

“De man van vier miljoen is hier, mannen. Nu zijn we gered.” Met die woorden van ex-spits Tom De Sutter werd Hans Vanaken verwelkomd in de Brugse kleedkamer. De middenvelder kende een moeilijk begin bij blauw-zwart, maar lijkt sinds het vertrek van Victor Vazquez helemaal herboren.

Een onwaarschijnlijk debuut in het Astridpark, helemaal doorbreken bij Lokeren en vervolgens een toptransfer naar Club Brugge. Dat brengt druk met zich mee. Véél druk. Maar Hans, nee, die krijg je niet zomaar van zijn stuk.

“Het lijkt niet alleen zo, het is zo. Hans heeft nog nooit ergens zijn slaap voor gelaten”, vertelt vader Vital aan Het Nieuwsblad. “Wij krijgen vaak de vraag hoe Hans zo rustig kan blijven, maar zo is hij nu eenmaal”, vult moeder Renild aan.

Ook de ouders van Hans zien dat hun zoon in stijgende lijn presteert bij Club. “Nu speelt hij constant op dezelfde plaats, als nummer 10. Hans is een speler die echt gaat renderen als hij veel wedstrijden speelt. Allez, dat denk ik. Maar wij moeten ons niet moeien”, aldus Vital.

Liever frituur dan Hof Van Cleve

Hoe dan ook is glitter & glamour niet aan Hans besteed. “Al let hij nu wel meer op zijn kledij, mede dankzij zijn vriendin Lauren”, lacht Renild. “Vroeger liep hij hier thuis soms rond in een jogging waarvan je dacht: ‘Hans, doe eens iets aan, man.’ Hij is daarin veranderd, maar hij zal bij wijze van spreken nog steeds liever naar de frituur gaan dan naar Het Hof Van Cleve”, vult Vital aan.

Na de match heeft Hans echter een speciaal ritueel. Hij wandelt steeds naar buiten met een chocomelk in de hand. ‘Goed voor het herstel’, zo klinkt de uitleg. Moeder Vanaken knikt. “Toen er na de match tegen Waasland-Beveren cava getrakteerd werd voor de verjaardag van Preud’homme had Hans ­liever zijn ­chocomelk. Hij drinkt dat nu eenmaal graag.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws