Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tien Bruggelingen buigen pas in het slot

Tien Bruggelingen buigen pas in het slot

Club Brugge is erin geslaagd om een relatief goede uitgangspositie af te dwingen in de Ghelamco Arena. Blauw-zwart speelde immers meer dan een uur met zijn tienen tegen de landskampioen.

Club begon erg moeizaam aan de wedstrijd en zag Gent naar voren stormen. Butelle stond echter paraat op pogingen van Dejaegere. Blauw-zwart stelde daar weinig tegenover, maar na twintig minuten lukte het dan toch eens om een goeie aanval in elkaar te boksen. Diaby en Izquierdo gebruikten hun snelheid, maar Sels kon de Brugse poging onschadelijk maken.

Na 23 minuten leek de 1-0 in de maak, maar Dion Cools besloot daar anders over. De jonge verdediger sloeg een gemaakt doelpunt met zijn hand uit het doel en kreeg een rode kaart. Strafschop dus voor AA Gent, waarbij Sven Kums achter de bal ging staan. Ludovic Butelle stopte echter de strafschop van de Gouden Schoen (bekijk de redding van Butelle).

Diaby scoort het openingsdoelpunt

Even later slaagde Diaby er zelfs in om, op aangeven van Izquierdo, de 0-1 op het bord te zetten (bekijk het doelpunt van Diaby). Zo kon Club met een gevleide voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Na de pauze kwam Club beter voor de dag, maar het was Brecht Dejaegere die een zwak schot van Lasse Nielsen even voor het uur kon deviëren, waardoor hij Butelle kansloos liet. Gent ging op zoek naar de overwinning, maar blauw-zwart leek in de tweede helft al bij al vrij makkelijk stand te houden.

Toch moest Club zich nog gewonnen geven. In de 91ste minuut maakte Kums zijn strafschopmisser goed door de 2-1 voorbij Butelle te plaatsen. Nielsen leek enkele seconden voor affluiten nog de 3-1 te maken, maar er werd terecht gevlagd voor buitenspel.

Reacties Gent – Club Brugge

#GNTCLU | Reacties from Club Brugge on Vimeo.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws