Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tchité trapt nog eens na: “Ongeoorloofde praktijken bij Club”

Tchité trapt nog eens na Ongeoorloofde praktijken bij Club

Mohamed Tchité kwam in zijn voetbalcarrière uit voor Standard (2003-2006 en 2010-2012), Anderlecht (2006-2007) en belandde uiteindelijk ook bij Club Brugge (2012-2014). Terwijl de Burundese Belg bij rood- en paars-wit vlot de weg naar doel vond, lukte dat bij blauw-zwart niet. Maar de 31-jarige spits weet hoe dat komt…

“Onder Georges Leekens scoorde ik nog vijf keer, maar na zijn ontslag werd ik door het bestuur systematisch aan de kant geschoven. Ik had bij Brugge getekend omdat ze mij beloofd hadden dat ze via Michel D’Hooghe mijn problemen met de FIFA zouden kunnen oplossen. Dan zou ik toestemming krijgen om met de Rode Duivels te spelen. Eindelijk”, vertelt Tchité in Fan!.

“Alleen bleek al snel dat daar niets van in huis zou komen en dat heeft de zaak uiteraard geen goed gedaan”, gaat hij verder. “Onder Juan Carlos Garrido bleef ik wel trainen als een gek, maar zonder resultaat. Zo scoorde ik tijdens een wedstrijdje tussen de reserven en de A-ploeg vier wereldgoals, maar toch vertelde Garrido mij nadien dat ik slecht had getraind. Toen was de maat vol.”

Ongeoorloofde praktijken

“Soit, daarna heeft Club Brugge mij nog achter mijn rug proberen te verkopen aan een Chinese club. Alles was al geregeld toen ik een telefoontje kreeg. Ongeoorloofde praktijken. Gelukkig kon ik daarna mijn contract laten ontbinden.” Maar dat wil niet zeggen dat Tchité frustraties heeft tegenover alles wat blauw en zwart is. Zo zou hij geen problemen hebben met spelers, trainers en de voorzitter.

“Bart Verhaeghe geef ik nog een hand. De voorzitter was altijd heel correct met mij. Alleen is het binnen een club niet alleen de president die over de transfers beslist.” Tchité viseert daarmee vooral CEO Vincent Mannaert. “Oordelen jullie daar maar over. Heet hij zo? Ik herinner mij zijn naam niet meer”, besluit de huidige STVV-aanvaller.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws