Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Straks mag ik als Club-supporter meebetalen aan stadion voor Anderlecht”

Straks mag ik als Club-supporter meebetalen aan stadion voor Anderlecht

Het Eurostadion dat in 2020 dienst moet doen voor het EK en vervolgens gehuurd zal worden door Anderlecht, heeft al heel wat stof doen opwaaien. De nieuwe voetbaltempel kost immers handenvol belastinggeld en tegelijkertijd pompen de stad Brussel, het Brusselse Gewest en de Vlaamse regering samen 432 miljoen in de voetbaltempel. 

Bovendien krijgt Anderlecht een serieus fiscaal cadeau. Heel wat voetbalfans (zowel Club- als niet-Club-supporters) zijn het dan ook niet eens met de gang van zaken.

“Geef het volk brood en spelen. Maar wellicht zal dat stadion straks gebouwd worden door Polen, Roemenen en Bulgaren, terwijl onze bouwvakkers werkloos zijn en gaat de winst naar de opdrachtgevers. Niet naar de belastingbetaler. En ook niet naar de fan die zijn zitje in dat nieuwe stadion uiteraard duur zal betalen”, aldus Dirck in HLN.

Kurt uit Tielt vat de mening van de gemiddelde Club-fan dan weer perfect samen. “Club Brugge wou 8 jaar geleden met privémiddelen al een stadion bouwen, maar werd en wordt op alle echelons gedwarsboomd. Nu wil Anderlecht een nieuw stadion. Onder het mom van ‘een stadion voor de Rode Duivels’ en ‘Euro 2020’ gaat men aan de slag. Vanhengel schuift alle kosten vakkundig door naar de Brusselaar en de Vlaming. Straks mag ik als Brugge-supporter meebetalen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws