Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Ieder zijn mening, maar dat is mijn voetbal”

Preud'homme: "Ieder zijn mening, maar dat is mijn voetbal"

Club Brugge won zondagavond met 2-1 van Lokeren en bezorgde de Waaslanders zo hun eerste uitnederlaag sinds begin oktober vorig jaar. Champagnevoetbal werd achterwege gelaten, maar dat is volgens Preud’homme geen reden om te panikeren.

“Ik ben in grote mate tevreden over deze wedstrijd”, opent Preud’homme. “Alleen hadden we een derde doelpunt moeten maken.” De Brugse coach was niet te spreken over het vroege tegendoelpunt van Lokeren. Niet zozeer omdat het vanuit buitenspelpositie gemaakt werd, maar wel omdat Lokeren een blok zette. “Dat lijkt wel een nieuwe trend, want het is heel moeilijk om te zien voor de scheidsrechter. Zo kwamen we onterecht op achterstand, maar we hebben ons wel goed herpakt.”

Verder beoordeelde de coach ook de opvallende wedstrijd van Gedoz. “Je moet niet vergeten dat hij van heel ver komt na zijn blessure. Hij heeft nu ook pas een volledige wedstrijd gespeeld tegen Waasland-Beveren. Gedoz is heel gevaarlijk, maar hij vindt de weg naar de netten nu even niet. En dan gaat hij te ingewikkeld spelen en verliest hij het overzicht. Al is hij op de goede weg.”

“Of we te weinig gebracht hebben? Dat hangt er vanaf welk voetbal je wil zien. Ik vind onze speelstijl, waarbij we vanachter opbouwen en tussen de lijnen proberen te spelen, goed. Misschien is dat niet jouw voetbal, maar dat is wel mijn voetbal”, reageert Preud’homme op vraag van PlaySports. “Misschien heb jij liever dat we met lange ballen spelen en er constant duels zijn op de tweede bal, maar wij proberen op onze manier kansen te creëren. En dat hebben we niet slecht gedaan vind ik. Al kan iedereen zijn mening hebben natuurlijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws