Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Agu moet dat nog leren”

Preud'homme Agu moet dat nog leren

Michel Preud’homme was na de 3-0-overwinning tegen Moeskroen een tevreden trainer, al maakte hij achteraf toch ook enkele kritische kanttekeningen bij de eenvoudige zege.

“In het begin van de wedstrijd zijn we er niet in geslaagd om de tegenaanvallen van Moeskroen op te vangen”, opent Preud’homme bij Proximus 11. “Het tempo lag ook te laag en we waren niet scherp genoeg in het afwerken van onze kansen. Gelukkig konden we dankzij onze stilstaande fases wél scoren.”

Daarna beoordeelde onze coach Butelle, Agu en Vanaken. “Ludovic straalt rust uit en dat is heel belangrijk met zo’n jonge verdediging. Zeker op het einde van de match, toen Dierckx en Coopman tussen de lijnen stonden, hadden we een heel jonge ploeg op het veld staan.”

“Hans wordt beter en beter in zijn positie en dat vind ik positief”, gaat Preud’homme verder. “Agu heeft op zijn beurt zijn wedstrijd gespeeld, maar we zijn het gewoon om een tactisch genie voor onze verdediging te hebben. Timmy ziet alles en lost daar alles op.”

“Agu heeft dan weer andere kwaliteiten, maar hij moet nog groeien om tactisch zo goed te worden als Timmy. Hij heeft nu nog een beetje nonchalance in zijn spel en stapt soms uit wanneer dat niet nodig is. We hebben hem dat uitgelegd en getoond op video, maar hij is jong en moet dat nog leren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws