Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Poulain legt uit waarom hij Club boven Gent verkoos

Poulain legt uit waarom hij Club boven Gent verkoos

Club Brugge slaagde erin om AA Gent, Anderlecht en KV Oostende af te troeven in de strijd om Benoît Poulain. De 28-jarige Fransman reageert op zijn keuze voor blauw-zwart.

“Ik ben al mijn hele carrière overal basisspeler geweest”, opent Poulain in Het Nieuwsblad. Bij Club zal dat echter heel wat moeilijker zijn. Met Bjorn Engels, Brandon Mechele en Stefano Denswil is de concurrentie immers erg groot. “Ik heb geen schrik om niet te spelen. Als anderen het meer verdienen, kan ik me aanpassen aan een leven als vervanger. Ik ben collectief ingesteld en dat wil ik ook laten zien.”

Mogelijk kiest Michel Preud’homme straks ook voor een opstelling met drie centrale verdedigers. Voor de nieuwkomer alvast geen probleem: “Ik kan me aanpassen aan elk type speler en hou van alle systemen”, aldus Poulain.

Tot slot legt de ex-Kortrijk-speler uit waarom hij uiteindelijk voor Club koos. “De naam Club Brugge doet iets meer dromen. Het is dus niet Preud’homme die me tijdens een babbeltje op de Gouden Schoen overtuigd heeft. Ik weet dat Vanhaezebrouck teleurgesteld was, maar zowel afgelopen zomer als in december kwamen mijn manager en ik niet tot een akkoord met AA Gent. Toen Gent in januari weer kwam aankloppen, was de deal met Club al zo goed als rond.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws