Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ook bij Club loopt er ‘man van 20 miljoen’ rond

Ook bij Club loopt er 'man van 20 miljoen' rond

Afgelopen zomer was algemeen manager Vincent Mannaert erg opgetogen toen blauw-zwart er na twee jaar in slaagde om Mikel Agu naar Jan Breydel te halen. En terecht, zo blijkt. De 22-jarige Nigeriaan lijkt immers nu al een uitstekende opvolger voor Timmy Simons, maar zal niet zonder slag of stoot op een verlengd Brugs verblijf kunnen rekenen.

Agu liet tegen Moeskroen meteen zien wat hij in zijn mars heeft: fysiek sterk, tactisch nog héél wat marge en bijgevolg het potentieel om een uitstekende middenvelder te worden. Tenminste, als Club hem kan houden natuurlijk. Blauw-zwart kon immers enkel een uitleenbeurt afdwingen, geen aankoopoptie.

Volgens Het Nieuwsblad plakte FC Porto maar liefst 20 miljoen euro op het hoofd van Agu, exact hetzelfde bedrag dat AA Gent destijds voor Moses Simon vroeg. Dure vogels, die jonge Nigerianen. Al is die hoge prijs natuurlijk gewoon een synoniem voor ‘niet te koop’.

Langdurige blessures

Agu leek lang voorbestemd om één van de rijzende jeugdsterren te worden bij FC Porto, maar zag het noodlot in 2014 toeslaan. Hij brak zijn scheenbeen en verloor een kostbaar jaar. In 2015 een gelijkaardige situatie met een middenvoetsbeenbreukje.

Porto besliste dan ook dat Agu elders aan zijn comeback mocht werken. De speler met grinta verovert alvast de harten van heel wat Brugse fans, alsook dat van Michel Preud’homme. Maar Porto kijkt vanzelfsprekend mee. Hoe sneller Agu evolueert, hoe minder de Portugezen geneigd zullen zijn om hem nog een tweede seizoen uit te lenen of te verkopen. Wordt vervolgd…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws