Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Duarte trekt naar Primera Division

OFFICIEEL: Duarte trekt naar Primera Division

Oscar Duarte zegt Club Brugge na 3 jaar vaarwel. De Costa Ricaan was door de grote concurrentie niet langer zeker van een basisplaats bij blauw-zwart en gaf vorige zomer al aan dat hij graag andere oorden wilde opzoeken.

Club Brugge en Espanyol hebben vandaag een akkoord gevonden omtrent de overgang van Duarte. Dat meldt de officiële website. Hij tekent er een contract van 3,5 jaar. “Ik ben erg blij speler te zijn van Espanyol. Een nieuwe uitdaging die ik met veel enthousiasme aanga”, reageert Duarte via Twitter.

De centrale verdediger kan terugkijken op een mooie periode bij blauw-zwart. Hij speelde 114 wedstrijden en vond daarin 9 keer de weg naar doel. Ook als Costa Ricaans international maakte hij furore in Brugse loondienst. Op het WK van 2014 geraakte Costa Rica tot in de kwartfinale, waar Nederland hen na een spannende strafschoppenreeks huiswaarts stuurde.

Espanyol staat momenteel dertiende in de Primera Division. Naar verluidt is er ongeveer 1,5 tot 2 miljoen euro met de transfer gemoeid. Bovendien beschikt Club over een doorverkooppercentage, maar daarover zijn geen cijfers bekend. De afkoopsom voor Duarte bedraagt 15 miljoen euro bij Espanyol. Tot slot werd ook de overgang van Dylan Seys bevestigd op de officiële Club-website.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws