Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Noordzeestadion is een belediging voor de spelers en fans”

Noordzeestadion is een belediging voor de spelers en fans

Club Brugge hoopt binnen 4 à 5 jaar in een gloednieuwe voetbaltempel aan de Blankenbergse Steenweg te voetballen. Maar over welke naam dat stadion precies moet dragen, zijn de meningen verdeeld.

Eerder kwam burgemeester Renaat Landuyt met het Noordzeestadion. “Of het stadion er werkelijk komt, is nog niet zeker, maar de burgemeester heeft al wel een naam. Dat kan je aan burgemeesters overlaten, zich infantiel ergens tegenaan bemoeien”, is Dijkshoorn scherp in zijn Nieuwsblad-column.

“Wat een wereldvreemde burgemeester in Brugge. Het Noordzeestadion? Niet echt een geile naam voor een voetbalstadion. Dan kan je het net zo goed meteen Huize Zeezicht noemen. Noordzeestadion, dat roept heel verkeerde beelden op. Van mannen met lieslaarzen, die tot hun middel in de vis staan.”

“Ik zou daar als voetballer niet blij mee zijn. Je bent meteen het lachertje van België. ‘Waar voetbal jij eigenlijk?’ ‘In het Noordzeestadion, meneer.’ ‘En waarom heet dat zo jongen?’ ‘Omdat het heel dicht bij de Noordzee ligt, meneer.'”

Zij hebben… zand in de schoenen

“Ik vind eigenlijk dat de club zelf nu zo snel mogelijk met een keihard tegenvoorstel moet komen. En dat kan niet gek genoeg zijn. Alles beter dan Noordzeestadion. Dat is een belediging voor de fans. Ik hoor het de supporters van andere clubs al zingen: “Zij hebben… zand in de schoenen, zij hebben… zand in de schoenen.”

“Hoe langer ik erover nadenk, des te fanatieker vind ik dat er een krankzinnige naam moet worden verzonnen voor het stadion van Club Brugge. De Vogelkooi, Het Voetbalkot, Stadion Winnen is niet Verliezen, Stadion De Roombeugel, Stadion De Gekte, Stadion De Dood en misschien wel de beste naam: Stadion Voetbal. Noordzeestadion, zo noem je een sporthal waar doordeweeks garnalen worden gepeld, maar niet een voetbalstadion.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws