Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mulder: “Verhaeghe heeft het geld, maar Timmy is de baas”

Mulder: "Verhaeghe heeft het geld, maar Simons is de baas"

“Ik heb meer schrik voor het jaar te weinig dan voor het jaar te veel”, aldus Timmy Simons op winterstage. Volgens de HLN-column van Jan Mulder de enige wijze uitspraak tijdens de oefenstages van de Belgische ploegen.

Simons is 39, maar niet klaar voor het voetbalpensioen. Vorig jaar sprak de Brugse aanvoerder net dezelfde taal: hij wilde zijn contract verlengen. Toen gebeurde dat onmiddellijk. “Logisch”, vindt Mulder. “Wanneer iemand als Simons een contract op het bureau legt, tekent de voorzitter. Bart Verhaeghe heeft het geld, maar Timmy is de baas. Weinig voetballers komen in die positie, Simons wel.”

“Hij is zo’n loyale en ervaren kracht, waar clubs als Ajax en Anderlecht naar snakken. Hij moet doorgaan. Want 40 is een fijne leeftijd om in de Champions League te spelen.” Mocht dat plan toch niet doorgaan, dan krijgt Simons een functie binnen de club: als lid van de technische staf, als jeugdcoach of iets in de scouting, dat is nog niet duidelijk, ook niet voor hemzelf.

“Simons bekent dat hij geen enkel diploma bezit”, gaat Mulder verder. “Dat is gunstig. Wanneer Club geen kampioen wordt, zie ik Preud’homme niet aanblijven en Simons krijgt dan van mij meteen de macht. Het salaris blijft voor de komende drie jaar hetzelfde. Schrik niet, dit is een doodnormale gang van zaken in het topvoetbal. Het trainerschap is dichterbij dan je denkt, Timmy. Volgens Real Madrid en FC Valencia hoef je er bijna niks voor te kunnen. En jij kunt wat.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws