Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mazzu over triomf in Ghelamco Arena: “Een vijfmansmiddenveld”

Mazzu over triomf in Ghelamco Arena: "Een vijfmansmiddenveld"

Club Brugge wacht donderdagavond de moeilijke taak om een goede uitgangspositie te bekomen in de Ghelamco Arena. Op 3 februari kan blauw-zwart het vervolgens in Jan Breydel helemaal afmaken. Maar de Buffalo’s verslaan, dat doe je niet zomaar. Charleroi-trainer Felice Mazzu, die eind vorig jaar met 1-3 van Gent won, geeft Club de nodige raad.

“Het komt erop aan een antwoord te verzinnen op de Gentse rechthoek: Neto en Kums met daarvoor Milicevic en Dejaegere, die ook vaak uitwijken naar de flank. Hen mag je absoluut niet laten voetballen. Want de echte flankspelers – Foket op rechts, en Saïef of Simon op links – zijn volledig van hen afhankelijk”, vertelt de coach van de Carolo’s aan Het Nieuwsblad.

Charleroi speelt normaal gesproken in een 4-3-3-formatie, maar paste die tegen de Buffalo’s enigszins aan. “Tegen Gent zette ik mijn flankaanvallers verdedigend mee aan het werk, zodat we uiteindelijk met een vijfmansmiddenveld speelden en toch even sterk stonden”, verklaart Mazzu.

Plannetje om te scoren

“Depoitre vingen wij in zone op. Ik wilde daar geen mannetje aan opofferen. Wel durft Vanhaezebrouck al eens te verrassen, zoals dit seizoen. Hij speelde met twee spitsen – Depoitre én Coulibaly – om ons gebrek aan lengte uit te buiten. Omdat ik uiteraard hoge ballen in de box verwachtte, liet ik één van onze middenvelders, Geraerts, wat lager staan dan anders.”

Ook om te scoren had Mazzu een plannetje bedacht. “Onze bedoeling was vooral om op het moment dat hun backs – Foket of Asare – wat hoger stonden, zelf de gaten in te duiken bij balrecuperatie. Dat deden N’Dongala en Tainmont toen prima. Zij zorgden voor de aanvoer en Perbet was die avond zijn efficiënte zelve.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws