Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert verklaart waarom play-offs doorn in Club’s oog zijn

Mannaert verklaart waarom play-offs doorn in Club's oog zijn

In 2009 werd onze Belgische competitie hervormd. Een transformatie waarover in de tussentijd al heel wat inkt vloeide. Algemeen manager Vincent Mannaert geeft Club’s visie op de play-offs.

“Door de play-offs word je als club verplicht om keuzes te maken die je niet kán maken. Wie gaat een kwartfinale van de Europa League opgeven voor een topper in de play-offs tegen pakweg Standard enkele dagen later? Niemand. Je denkt altijd: wie weet geraken we in die halve finale. En dan, wie weet, in de finale. Als je wint in Europa, dan gaat dat. Maar zodra de klap komt, is het over”, opent Mannaert zijn betoog in HLN.

Club zou de competitieformule dus graag zien veranderen. “Wij hebben dat inderdaad op de agenda gezet”, bevestigt Mannaert. “Maar we staan voorlopig alleen met Anderlecht en ik merk geen draagvlak bij de rest. Voor clubs als Zulte Waregem, Lokeren of Charleroi zijn de play-offs hetzelfde als de Europa League of Champions League voor ons. Het is iets waar ze naar pieken en waar ze financieel een slag mee kunnen slaan. Logisch dat zij niet van een andere formule willen weten. Ik begrijp dat.”

“Alleen worden de ploegen die ver doorstoten in Europa gestraft en dat terwijl goeie Europese prestaties uitstraling geven aan het Belgische voetbal.” Mannaert stelt dan ook een alternatief voor. “Ik geloof dat een formule met zestien clubs zonder play-offs ook leefbaar kan zijn voor iedereen. Dan kan je de bekermatchen bovendien in het weekend organiseren, wat meer publiek oplevert”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws