Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Landuyt over stadiondossier: “Het is op eieren lopen”

Landuyt over stadiondossier Het is op eieren lopen

Renaat Landuyt, die intussen kan terugblikken op drie jaar burgemeesterschap, heeft nog eens een woordje uitleg gegeven bij de huidige stand van zaken in het stadiondossier van Club Brugge.

“Al wat tijdens de verkiezingsdebatten van 2012 ter discussie stond, is nu principieel beslist. Het gaat over meer dan zes dossiers, waaronder het voetbalstadion (definitieve ruimtelijke ordening begin 2016)”, opent Landuyt in Krant van West-Vlaanderen.

“Dat is echter ook het moeilijkste dossier”, gaat de sp.a-politicus verder. “Eerst onderhandelden we een nieuw akkoord over het gebruik van het huidige stadion: alle kosten voor de verenigingen. Daarna dienden we binnen en buiten Brugge een akkoord over de locatie te bereiken. Het is nu aan de Vlaamse regering om dit eerdaags te bezegelen, zonder procedurefouten.”

“Ondertussen bereiden we ons voor op de onteigeningen en stellen we een studiebureau aan om het huidig stadion daarna om te bouwen, zodat het door Cercle en ook door anderen gehuurd kan worden”, gaat hij verder.

“Het komt erop aan om de neuzen van alle spelers in eenzelfde richting te krijgen en te houden. Het blijft op eieren lopen. Ik hoop dat de collega’s niet te vroeg grote verklaringen zullen afleggen. Zwijgen totdat het dossier gerealiseerd is, is goud waard. Maar zwijgen is niet iedereens grootste gave.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws