Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Landuyt krijgt 4,3 op 10 als Brugse burgemeester: “Echt van geschrokken”

Landuyt krijgt 4,3 op 10 als Brugse burgemeester: "Echt van geschrokken"

Uit een gemeenterapport van Het Nieuwsblad, dat meer dan 65.000 Vlamingen bevroeg over hoe tevreden ze zijn over hun burgemeester en gemeentebestuur, blijkt dat Renaat Landuyt helemaal onderaan de ladder staat. Hij kreeg een score van 4,3 op 10.

Al is Landuyt niet de enige SP.A-burgemeester met een slechte score. Hilde Claes (Hasselt) krijgt 4,6 op 10, Johan Vande Lanotte (Oostende) 5 op 10 en Louis Tobback (Leuven) 5,4 op 10. Termont (Gent) daarentegen scoort met 6,8 op 10 het best.

“Uiteraard ben ik niet tevreden met die score, maar ik heb genoeg ervaring om mij niet van mijn stuk te laten brengen. Het stemt ook niet overeen met wat ik ervaar als ik over de Markt wandel. Ik kan het relativeren, maar het dwingt me wel tot nederigheid en verdere inzet”, reageert Landuyt.

Misschien nog 1 op 10

Vooral de gebeurtenissen rond de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli, waarvan hij besliste dat ze achter gesloten deuren moest plaatsvinden, zinderen nog altijd na bij de burgervader. “Nu pas – met de aanhoudingen na een vechtpartij – blijkt wat had kunnen gebeuren mochten we zonder voldoende politie wel veel volk toegelaten hebben.”

“Maar op dat moment sta je er helemaal alleen voor, dan ben je eenzaam als burgemeester. De mensen die daar toen mee hebben over beslist, die hoorde je toen niet. Mocht men toen de vraag gesteld hebben, kreeg ik misschien nog 1 op 10.”

Tot een stuk in de nacht op sociale media

“Hoe ik die wedstrijd beleefd heb? Via de radio, terwijl ik reacties op sociale media volgde. Wat ik toen te lezen kreeg, ben ik echt van geschrokken. Tot bedreigingen aan mijn adres toe. Tot een stuk in de nacht heb ik op al die berichten gereageerd om uit te leggen waarover het werkelijk ging: veiligheid voor de mensen.”

Als straks de bouwvergunning voor het nieuwe stadion rond geraakt, kan Landuyt mogelijk rekenen op wat meer blauw-zwarte steun. “Als de bouwvergunning afgeleverd wordt, zullen anderen ook wel mee op de foto willen staan. Mijn rol is vooral om alle neuzen in dezelfde richting te houden”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws