Landuyt krijgt 4,3 op 10 als Brugse burgemeester: “Echt van geschrokken”

Landuyt krijgt 4,3 op 10 als Brugse burgemeester: "Echt van geschrokken"

Uit een gemeenterapport van Het Nieuwsblad, dat meer dan 65.000 Vlamingen bevroeg over hoe tevreden ze zijn over hun burgemeester en gemeentebestuur, blijkt dat Renaat Landuyt helemaal onderaan de ladder staat. Hij kreeg een score van 4,3 op 10.

Al is Landuyt niet de enige SP.A-burgemeester met een slechte score. Hilde Claes (Hasselt) krijgt 4,6 op 10, Johan Vande Lanotte (Oostende) 5 op 10 en Louis Tobback (Leuven) 5,4 op 10. Termont (Gent) daarentegen scoort met 6,8 op 10 het best.

“Uiteraard ben ik niet tevreden met die score, maar ik heb genoeg ervaring om mij niet van mijn stuk te laten brengen. Het stemt ook niet overeen met wat ik ervaar als ik over de Markt wandel. Ik kan het relativeren, maar het dwingt me wel tot nederigheid en verdere inzet”, reageert Landuyt.

Misschien nog 1 op 10

Vooral de gebeurtenissen rond de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli, waarvan hij besliste dat ze achter gesloten deuren moest plaatsvinden, zinderen nog altijd na bij de burgervader. “Nu pas – met de aanhoudingen na een vechtpartij – blijkt wat had kunnen gebeuren mochten we zonder voldoende politie wel veel volk toegelaten hebben.”

“Maar op dat moment sta je er helemaal alleen voor, dan ben je eenzaam als burgemeester. De mensen die daar toen mee hebben over beslist, die hoorde je toen niet. Mocht men toen de vraag gesteld hebben, kreeg ik misschien nog 1 op 10.”

Tot een stuk in de nacht op sociale media

“Hoe ik die wedstrijd beleefd heb? Via de radio, terwijl ik reacties op sociale media volgde. Wat ik toen te lezen kreeg, ben ik echt van geschrokken. Tot bedreigingen aan mijn adres toe. Tot een stuk in de nacht heb ik op al die berichten gereageerd om uit te leggen waarover het werkelijk ging: veiligheid voor de mensen.”

Als straks de bouwvergunning voor het nieuwe stadion rond geraakt, kan Landuyt mogelijk rekenen op wat meer blauw-zwarte steun. “Als de bouwvergunning afgeleverd wordt, zullen anderen ook wel mee op de foto willen staan. Mijn rol is vooral om alle neuzen in dezelfde richting te houden”, besluit hij.

Laaste nieuws

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

“Er klinkt niet alleen André Hazes in de kleedkamer”

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Teammanager Dévy Rigaux laat...