Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Jeurissen laat zijn licht schijnen op strafschopfase Butelle

Jeurissen laat zijn licht schijnen op strafschopfase Butelle

Club Brugge ging donderdagavond in de slotminuten onderuit in de Ghelamco Arena, nadat Sven Kums via de rug van Bjorn Engels de 2-1-eindstand op het bord zette. Nochtans ging er handspel van de Buffalo’s aan de winning goal vooraf. Maar na de match werd er enkel over de strafschopfase van Butelle uitvoerig gedebatteerd.

Zo werd zelfs ex-ref en ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen opgebeld om de fase te becommentariëren. “Butelle was veel te vroeg weg. Die strafschop moet altijd hernomen worden”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “De doelman mag enkel bewegen op zijn lijn. Vroeger mocht zelfs dát niet, want toen moest hij volledig stil blijven staan.”

“Maar Butelle was al anderhalve meter vóór zijn lijn. Ik begrijp niet dat die vijfde scheidsrechter (Laurent Colemonts, nvdr) dat niet heeft gesignaleerd. Het is net één van zijn taken om de keeper te bewaken. Hij stond er misschien vier meter vanaf, hij moet het toch gezien hebben?”, besluit Jeurissen. Volgens Vanhaezebrouck overrulede Wouters het signaal van Colemonts, die langs het doel opgesteld stond.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws