Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Jankovic geeft Club Brugge raad: “Zo kan je Gent kloppen”

Jankovic geeft Club Brugge raad: "Zo kan je Gent kloppen"

Club Brugge wacht donderdagavond de moeilijke taak om een goede uitgangspositie te bekomen in de Ghelamco Arena. Op 3 februari kan blauw-zwart het vervolgens in Jan Breydel helemaal afmaken. Maar de Buffalo’s verslaan, dat doe je niet zomaar. Mechelen-trainer Aleksandar Janković, die eind december met 2-0 van Gent won, geeft Club de nodige raad.

Michel Preud’homme weet hoe moeilijk het is om Hein Vanhaezebrouck te kloppen. In de zes vorige duels kon Club immers nooit juichen. Twee keer werden de punten gedeeld, maar vier keer moest blauw-zwart het onderspit delven. Jankovic weet echter hoe Club de wedstrijd tegen Gent best kan aanpakken.

“AA Gent is een machine. Maar elk team is te kloppen, ook Barcelona en Real. Als je er maar in gelooft. Ga uit van je eigen sterkte. Focus voor 95% op je eigen team”, vertelt Jankovic aan Het Nieuwsblad. “Tegen Gent hebben we tactisch amper iets gewijzigd. Zoals zo vaak speelden we met drie achterin. Net als hen ja, maar dat is niet de sleutel. Charleroi klopte Gent in een 4-3-3. De sleutel is geconcentreerd blijven, negentig minuten lang. Want als ze bij Gent voelen dat je het even laat hangen, maken ze je genadeloos af.”

Kums, Depoitre, maar vooral Asare

Volgens Jankovic zijn Kums, Depoitre én Asare de meest bepalende spelers bij de Buffalo’s. “Waarmee ik niet wil zeggen dat je op hen een mannetje moet zetten. Vooral Kums en Depoitre moet je met verschillende mensen in zone opvangen. Zij zijn constant in beweging”, doet Jankovic zijn verhaal.

“Maar dé man is voor mij Asare”, gaat hij verder. “In Heins systeem is hij het moeilijkst te vervangen. Als linkerverdediger is hij belangrijk in balverlies, maar ook in de opbouw. Hij heeft de bewegingen van een middenvelder en schuift geregeld mee in. Een zeldzaam type speler.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws