Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

HLN weet wie er straks in doel staat bij Club

HLN weet wie er straks in doel staat bij Club

Michel Preud’homme wilde vrijdag op de persconferentie nog niet prijsgeven of Sébastien Bruzzese of winteraanwinst Ludovic Butelle straks tussen de Brugse palen staat. “Mijn doelmannen weten al wie morgen speelt, maar we maken dat nu nog niet bekend”, klonk het formeel.

Bij HLN twijfelen ze echter geen seconde over welke keeper de Brugse coach straks tussen de lijnen stuurt. “Hoewel Preud’homme dat gisteren niet wilde toegeven, staat nieuwkomer Butelle vanavond voor het eerst onder de lat bij Club”, klinkt het in de krant.

En daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen, gezien de uitleg van onze trainer. “Séba heeft het tot nu toe heel goed gedaan. Toen hij naar ons kwam, was de verwachting niet dat hij zoveel zou spelen. Hij kwam als tweede doelman na Mathew Ryan, maar na diens vertrek heeft hij ons heel veel goeie diensten bewezen.”

De 32-jarige Butelle staat dankzij zijn uitstekende eerste seizoenshelft echter met erg veel vertrouwen te keepen. “Nu hebben we een doelman met veel ervaring en kwaliteit. Het is niet onlogisch dat we die op een bepaald moment een kans geven. Ludo heeft présence, coachend vermogen en andere kwaliteiten. Of het moeilijk is om Bruzzese te ontgoochelen? Kijk, keuzes maken is nog altijd mijn job. Dit is ook een positieve keuze. Ik heb veel veldspelers die hard werken en goed spelen en ook naast de basiself vallen”, besluit Preud’homme.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws