Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Er hangt in de publieke opinie een vorm van tristesse over Club Brugge”

"Er hangt in de publieke opinie een vorm van tristesse over Club Brugge"

Stephan Keygnaert, chef-voetbal bij HLN, hoopt dat blauw-zwart de les van de Gouden Schoen begrepen heeft. Hij heeft het onder meer over de klappen op het gala in Lint, de negatieve perceptie rond Club Brugge en de enige oplossing daarvoor.

“De bekerfinale winnen en de kwartfinale bereiken in de Europa League was voor de stemgerechtigden van de Gouden Schoen, opmerkelijk genoeg, onvoldoende om Michel Preud’homme bij de drie beste trainers in België van 2015 te rekenen”, opent Keygnaert zijn betoog.

“De hele club kreeg klappen, daar in Lint. Dat Lior Refaelov na een uitstekende lente – inclusief het winnende doelpunt op de Heizel – de top 10 niet haalde, terwijl Aleksandar Mitrovic zich, eveneens op basis van één stemronde, wél kon handhaven in nota bene de top 5, was nóg zo een pijnlijke vaststelling”, gaat hij verder.

Wat ís dat toch met Club Brugge?

“Er hangt in de publieke opinie een vorm van tristesse over Club Brugge”, vindt Keygnaert. “En dat is weliswaar jammer – de energie, ambitie en het professionalisme van Verhaeghe, Mannaert en Preud’homme, én hun sportieve resultaten in 2015, verdienen meer krediet – maar het is nu eenmaal de keiharde realiteit. Het lot van Club Brugge is daarbij niet nieuw: zij zullen de perceptie meer dan waarschijnlijk alleen maar kunnen verbrijzelen met een landstitel.”

“Een andere weg is er niet, mensen. Jullie communicatie is niet vlot genoeg, jullie zijn voor velen niet sympathiek genoeg, en jullie zijn te eigenzinnig. One way or the highway: be champions. Welnu, Club Brugge, do your job. Na elf jaar nog eens kampioen worden, is niet te veel gevraagd. Het is voor jullie de enige manier om weer de harten te veroveren van het brede voetbalpubliek”, besluit Keygnaert in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws