Eerste doorbraak in Brugse stadiondossier is nabij: “Nog dit voorjaar afhandelen”

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Eerste doorbraak in Brugse stadiondossier is nabij Nog dit voorjaar afhandelen

Club Brugge snakt naar een nieuwe voetbaltempel, maar heeft de pech dat er de voorbije jaren nauwelijks vooruitgang geboekt werd in het stadiondossier. Voor 2016 is er alvast hoopvol nieuws.

Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) wil dit voorjaar de procedure rond het gewestelijk uitvoeringsplan van het regionaalstedelijk gebied Brugge opstarten. Dat plan bevat ook de ruimte waarin het nieuwe stadion van Club kan komen, namelijk langs de Blankenbergse Steenweg. Dat meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (Open Vld) die Schauvliege hierover bevroeg.

“Het einde van de plan-MER procedure voor de actualisatie van het regionaalstedelijk gebied Brugge is in zicht. Zodra de resultaten van het plan-MER gekend zijn, kan Schauvliege de opmaak van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) opstarten”, aldus een verheugde Van Volcem.

“De eerste steen kunnen leggen”

“Het is dringend tijd om knopen door te hakken in dit dossier. Hopelijk is er straks duidelijkheid waar er ruimte is voor het nieuwe stadion van Club Brugge en de broodnodige bedrijventerreinen. We moeten straks de eerste steen kunnen leggen, op welk gebied dat dan ook is”, besluit Van Volcem in HLN.

Ondernemersorganisatie Voka besprak het onderwerp dinsdag nog op hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. “Er zijn in het MER-plan enkele scenario’s opgenomen rond die site. We hopen dat het ontwerp waarbij het stadion in het zuiden komt, en waarbij de sportinfrastructuur aansluit bij een recreatiedomein, het haalt. Op die manier zou er zeker 60 ha bedrijventerrein bijkomen. Dat is broodnodig”, aldus regioverantwoordelijke Barbara Geschier.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws