Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-spelers nemen het op voor Cools: “Moeten hem steunen”

Club-spelers nemen het op voor Cools: "Moeten hem steunen"

Club moest donderdagavond al na 23 minuten met zijn tienen voort. Gelegenheidslinksachter Dion Cools had immers een stift van Sven Kums met zijn hand uit doel geranseld. Zo moest blauw-zwart nog meer dan een uur met een mannetje minder strijden, maar niemand nam de 19-jarige verdediger iets kwalijk.

Al bij al pakte de opvallende actie van Cools goed uit, zeker omdat Butelle de strafschop van Kums stopte. Maar vanzelfsprekend had het ook helemaal anders kunnen lopen. “Dion heeft zich opgeofferd voor de ploeg”, vertelt Diaby in Het Nieuwsblad.

“Door zijn actie bleven we in de wedstrijd. Het had anders kunnen aflopen, maar gelukkig nam hij dat risico”, aldus de Franse Malinees. Ook geen verwijten van Vormer aan het adres van Cools. “Achteraf gezien is het goed dat Dion dat gedaan heeft. Op dat moment moesten we in de wedstrijd blijven.”

Refaelov reageerde tot slot iets gematigder. “Als de doelman de strafschop pakt, dan was dit de beste keuze. Maar indien het 1-0 werd met tien man, dan was het lastiger. Het is natuurlijk een reflex van Dion. We moeten hem nu steunen in deze periode”, besluit de Israëliër op de officiële website.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws