Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club reageert op geweld na match tegen Napoli: “Veilig en sfeervol stadion zijn prioriteit”

Club reageert op geweld na match tegen Napoli: "Veilig en sfeervol stadion zijn prioriteit"

Club Brugge heeft in een officieel statement gereageerd op de vechtpartij die na de wedstrijd tegen Napoli plaatsvond. De Europa League-confrontatie met de Italianen moest omwille van verhoogde terreurdreiging achter gesloten deuren afgewerkt worden, maar na de match liep het dus alsnog fout.

“Club Brugge heeft akte genomen van de berichtgeving over de aanhoudingen die gebeurden in de nasleep van de thuismatch tegen Napoli. Veiligheid is voor Club een belangrijke prioriteit en daarom werden meteen de nodige inlichtingen ingewonnen. Club steunt dan ook ten volle de acties die de bevoegde instanties genomen hebben en volgt het onderzoek van nabij op”, klinkt het op de officiële website.

“Het klopt dat twee spelers uit de Brugse A-kern hun tickets, uit het aan Club Brugge toegewezen maximumaantal van 100, doorgegeven hebben aan twee supporters. Deze twee supporters hadden en hebben geen stadionverbod en konden daardoor, in lijn met het burgemeestersbesluit, het stadion betreden. Kennelijk waren later op de avond deze twee supporters betrokken bij onregelmatigheden in het centrum van Brugge.”

Betreuren dat Club in slecht daglicht geplaatst wordt

“Club keurt alle vormen van geweld expliciet af en is één van de voorlopers in de uitvaardiging van een burgergerrechtelijk stadionverbod. Bovendien werd de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in camerabewaking in en rond het stadion. Daarnaast beschikt Club over vijf gecertificeerde veiligheidsverantwoordelijken én zorgt de club voor constante opleidingen voor zijn stewards.”

“We betreuren het dan ook dat dergelijke incidenten onze familiale club in een slecht daglicht plaatsten en zullen er ook in de toekomst over blijven waken dat alle voetballiefhebbers steeds in een veilig en sfeervol stadion kunnen genieten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws