Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club herontdekt oud scoringspatroon: “Verschillende opdrachten”

Club herontdekt oud scoringspatroon: "Verschillende opdrachten"

Club Brugge won afgelopen zaterdag met 3-0 van Moeskroen. Opvallend daarbij was dat blauw-zwart twee keer de weg naar doel vond via een stilstaande fase. Michel Preud’homme en Hans Vanaken reageren.

“Dat maakt me blij”, vertelt de Brugse coach in HLN. “In vergelijking met vorig seizoen hadden we voor de winterstop niet zoveel gescoord op stilstaande fases.” De doelpunten van Engels en Diaby krikken het percentage ‘gescoord op silstaande fases’ van dit seizoen alvast op naar 31%, oftewel 14 van de 45 doelpunten. Vorig seizoen vloeiden er in totaal 33 van de 85 goals voort uit stilliggende ballen, goed voor zo’n 39%.

Vanaken heeft ook een verklaring voor het feit dat Club nu meer scoort op stilstaande fases. “Het loont dat we er de laatste tijd iets meer op getraind hebben. We weten beter hoe we nu moeten lopen. We krijgen ook vaak verschillende opdrachten. Het is niet altijd dezelfde speler die hetzelfde moet doen. In bepaalde wedstrijden is het belangrijk dat je kunt scoren op een stilstaande fase om de match open te breken.”

Ook in defensief opzicht gaat het de goede kant uit. “Op verdedigend vlak zijn we eveneens goed bezig. In het seizoensbegin waren de vele goals die we pakten op stilstaande fases een minpunt, maar dat hebben we nu goed gecorrigeerd”, besluit de middenvelder.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws