Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club geraakt niet voorbij AZ op winterstage

Club geraakt niet voorbij AZ op winterstage

Op de vijfde dag van de winterstage stond er een korte ochtendtraining en een oefenwedstrijd tegen AZ op het programma. Bij de Nederlanders liep er met ex-Anderlecht-trainer John van den Brom een oude bekende langs de zijlijn.

Michel Preud’homme stuurde deze basiself tussen de lijnen: Bruzzese – Meunier, Castelletto, Duarte, Denswil – Simons, Vormer, Vanaken – Gedoz, Vossen en Dierckx.

Blauw-zwart begon slordig aan de match en kwam niet tot voetballen. De 2-0-achterstand na een klein half uur was dan ook een logisch gevolg. Vlaar en Henriksen namen de doelpunten van de twaalfde uit de Eredivisie voor hun rekening.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Club beter in de wedstrijd. Dat werd beloond met twee doelpunten: Dierckx nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening en Gedoz maakte gelijk vanop de stip.

Na de pauze koos Preud’homme voor tien nieuwe namen (enkel Dierckx bleef staan): Butelle – Cools, Mechele, Engels, De Bock – Agu, Claudemir, Coopman – Refaelov, Dierckx en Izquierdo.

Butelle werd bij zijn debuut niet al te vaak op de proef gesteld, maar reageerde alert wanneer het nodig was. Het jonge verdedigingsduo Engels-Mechele zorgde na de pauze voor meer stabiliteit achterin. Voorts vielen ook Cools en Agu in positieve zin op. Ondanks overwicht van blauw-zwart bleef de 2-2-ruststand op het scorebord staan.

Bekijk hier samenvattingen van Club Brugge – AZ

Butelle: “Resultaat is niet van belang”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws