Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club gaat onderuit tegen Mainz

Club gaat onderuit tegen Mainz

Op de voorlaatste stagedag stond er een oefenpot tegen het Duitse Mainz op het programma. In een evenwichtige partij verloor Club met 2-0.

Club Brugge begon aan de wedstrijd met Butelle, Cools, Engels, Denswil, Bolingoli, Agu, Vormer, Claudemir, Refaelov, Diaby en Izquierdo. Tijdens de rust voerde Michel Preud’homme vier wissels door: Vanaken voor Vormer, Vossen voor Diaby, Mechele voor Engels en Bruzzese voor Butelle.

Het was Mainz dat het beste aan de wedstrijd begon. Clemens zette dat vroege overwicht om met een heerlijke goal, waarbij doelman Butelle niets te verwijten viel. De 32-jarige Fransman was voorts vocaal aanwezig, pakte geregeld uit met een snelle spelhervatting en omspeelde moeiteloos een tegenstander die druk op hem kwam zetten.

Stevige ingreep op Claudemir

Club kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en kreeg vooral via Izquierdo enkele goeie kansen. De Colombiaan dribbelde zich meermaals voorbij de Duitse verdediging, maar kreeg het leer niet tegen de netten gewerkt. Ook Agu was erg dicht bij de gelijkmaker. Club claimde in de eerste helft ook een strafschop voor een fout op Refaelov, maar kreeg die niet.

Preud'homme windt zich op na stevige tackle op Claudemir

Naast de eerder vermelde wissels tijdens de pauze (zie bovenaan artikel), kregen ook Dierckx (ipv Izquierdo), Simons (ipv Agu) en Coopman (ipv Refaelov) hun kans. Club was onder impuls van Vanaken de betere in de tweede helft, maar kreeg opnieuw geen penalty nadat Cools de Mainz-defensie op knappe wijze opgerold had.

Club bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar Mainz-doelman Curci keepte een prima wedstrijd. Zo stond hij paraat op pogingen van Coopman en Vossen. In het absolute slot was het Latza die de score nog verdubbelde. Zo eindigde de wedstrijd op 2-0 en kan blauw-zwart na het gelijkspel tegen AZ ook zijn tweede oefenpartij op Spaanse bodem niet winnen.

Mainz - Club Brugge statistieken (volledige wedstrijd)

Samenvatting Mainz – Club Brugge

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws