Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle geniet: “Geen spijt van mijn keuze”

Butelle geniet: "Geen spijt van mijn keuze"

Ludovic Butelle verliet Angers met één grote doelstelling: onder de lat staan bij een club die kans maakt op prijzen. Anders leg je een aanbod van PSG niet zomaar naast je neer. Zijn grootste droom is echter Champions League spelen met Club Brugge.  

Het was een opvallend zicht de voorbije weken, Butelle die zich al helemaal thuisvoelt in Jan Breydel. Zijn hilarische rondleiding aan Poulain sprak boekdelen. “Het leven bij de club is hier veel intenser dan in Frankrijk. Daar trainden we en ging vervolgens iedereen naar huis. Bij Club zijn al onze maaltijden samen, dat verenigt de groep en het creëert affiniteit.”

“Ik kon een contract getekend hebben als tweede doelman van PSG, maar ik wilde speeltijd”, vertelt Butelle aan RTBF. “Het Belgische voetbal is snel en gericht op de aanval. De stadions zitten vol en mijn club speelt voor de titel. Ik heb dus zeker geen spijt van mijn keuze.”

De Nederlandse taal is hij nog niet machtig, maar dat belet Butelle niet om zijn verdedigers uitvoerig te coachen. “Ik ken voorlopig enkel ‘Asjeblieft’ en ‘Dankuwel'”, lacht de Fransman. “Maar bijna alle communicatie gebeurt hier gelukkig in het Engels.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws