Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle doet even goed als Neuer

Butelle doet even goed als Neuer

De eerste wintertransfer van Club luistert naar de naam Ludovic Butelle. De 32-jarige Fransman vertrok enigszins verrassend bij Ligue 1-revelatie Angers, waar hij een erg sterke eerste seizoenshelft keepte.

De kersverse Brugse doelman hield dit seizoen al elf keer zijn netten schoon. Als we de vijf grootste Europese competities er even bij nemen, valt op dat slechts drie andere doelmannen Butelle evenaren: Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Altético Madrid) en Samir Handanovic (Inter). Dat weet Het Nieuwsblad.

Butelle presteerde dit seizoen wat clean sheets betreft dus beter dan topkeepers als David De Gea (Manchester United), Petr Cech (Arsenal), Gianluigi Buffon (Juventus), Claudio Bravo (Barcelona) en Pepe Reina (Napoli). Liverpool-doelman Simon Mignolet telt 7 clean sheets, terwijl Thibaut Courtois nog maar één keer zijn netten schoon kon houden. Al was het sluitstuk van Chelsea natuurlijk lange tijd out met een knieblessure.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws