Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Anderlecht mag niet belast worden voor Eurostadion’

'Anderlecht mag niet belast worden voor Eurostadion'

Niet alleen Club Brugge, maar ook Anderlecht hoopt binnenkort in een gloednieuwe voetbaltempel te spelen. Maar in tegenstelling tot blauw-zwart, kan paars-wit op een opvallend belastingvoordeel rekenen.

Volgens Het Laatste Nieuws kent de Brusselse regering Anderlecht een enorm belastingvoordeel toe voor de bouw van het Eurostadion. De factuur voor de belastingbetaler loopt tegelijkertijd wel op tot maar liefst 432 miljoen euro.

Het Eurostadion, dat gebruikt zal worden voor het EK en nadien gehuurd zal worden door Anderlecht, kost enorm veel geld. Maar de stad Brussel, het Brusselse Gewest en de Vlaamse Regering investeren samen 432 miljoen euro in het voetbalstadion. Naar verluidt gaat het om kosten voor exploitatie, aanleg van de parking en de verbreding van de Ring.

Anderlecht mag niet belast worden

Opvallend hierbij: Brussels begrotingsminister Guy Vanhengel (Open Vld) en Minister-president Rudi Vervoort (PS) stuurden een brief naar de stad Brussel met de melding dat de regering de veiligheidskosten wil financieren, nadat Anderlecht in oktober het Eurostadion-project als ‘te duur’ bestempelde.

Vanaf 2019 zal jaarlijks maar liefst 1,1 miljoen euro uitgetrokken worden voor het Eurostadion. “Deze kosten zullen geenszins via retributies of ­lokale belastingen op de organisa­toren van sportgebeurtenissen ­worden verhaald.” Oftewel: Anderlecht mag niet belast worden. “Het is niet meer dan logisch dat we die voorwaarde opleggen”, aldus minister Vanhengel. “Het gewest wil niet dat de stad ons geld recupereert bij de organisatoren van events, waaronder Anderlecht.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws