Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Agu: “Fantastisch als ik nog extra jaar kan blijven”

Agu: "Fantastisch als ik nog extra jaar kan blijven"

“Als een meisje lelijk is, zal ze nooit zeggen dat ze lelijk is. Ze zal zelf geloven dat ze knap is en zich ook zo gedragen. In het voetbal is het net hetzelfde. Niemand zal over zichzelf zeggen dat hij een slechte speler is. In zijn gedachten waant iedereen zich beter dan Didier Drogba. Dat durven geloven, duwt een voetballer naar hogere doelen”, aldus Mikel Agu, die zijn carrièreplan op eigenzinnige wijze uitlegt.

Agu spiegelt zich graag aan de allergrootsten, zo is Manchester City-speler Yaya Touré zijn idool. Al is landgenoot Obi Mikel een realistischer voorbeeld. “Ik ben zelfs genoemd naar Mikel”, verklaart Agu in Het Nieuwsblad. “Ik kreeg die bijnaam omdat oude ploeggenoten vonden dat wij dezelfde speelstijl hadden.”

De Nigeriaanse middenvelder kon tegen Moeskroen eindelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft en genoot duidelijk van zijn eerste 90 minuten in het Jan Breydelstadion. Hij was onder de indruk van de Club-fans en heeft het erg naar zijn zin in Brugge. “Dat iedereen in de club Engels spreekt, is een groot voordeel voor mij. Ik weet nog hoe de meeste spelers vreemd opkeken toen ik hier in september geblesseerd toekwam. ‘Is die dan zo goed?’, zag ik ze denken. Ik vond dat wel leuk”, lacht Agu.

Club Brugge zit in zijn bloed

Mogelijk mag de middenvelder zondag tegen Waasland-Beveren opnieuw bewijzen dat hij Timmy Simons kan doen vergeten. “Ik wist op voorhand dat ik het hier tegen de kapitein moest opnemen. En als je Timmy ziet spelen, merk je meteen dat Club Brugge in zijn bloed zit. Hij begrijpt het voetbal dat de coach wil spelen tot in de puntjes. Door naar hem te kijken, voel ik dat ik zelf ook beter word en het systeem beter begin te begrijpen.”

Agu ziet een verlengd verblijf op Olympia dan ook helemaal zitten. “Ik weet dat Club mij maar tot het einde van het seizoen gehuurd heeft en dat Porto mij op dit moment niet goedkoop wil laten gaan, maar het zou fantastisch zijn als ik hier nog een extra jaar zou kunnen blijven. Als Club mij wil houden, natuurlijk. Nog een reden waarom ik dringend moet beginnen spelen”, besluit Agu.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws