Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen prijst Club-fans: “Dankzij hen al op voorhand gewonnen”

Verheyen prijst Club-fans: "Dankzij hen al op voorhand gewonnen"

Club Brugge heeft met 10 op 30 buitenshuis een serieus uitcomplex. Club-icoon Gert Verheyen ging op zoek naar een verklaring én remedie voor het probleem.

Club is in eigen huis met 27 op 27 ongenaakbaar, maar knoeit op verplaatsing kwistig met de punten. “Het publiek speelt een enorme rol. Als wij vroeger in de spelerstunnel stonden en ons thuispubliek hoorden, hadden wij al op voorhand gewonnen”, verklaart Verheyen in het Nieuwsblad.

“Geen haar op ons hoofd dat eraan dacht dat we zouden verliezen. Het beste bewijs: de derby’s tegen Cercle. Speelde Cercle officieel thuis, dan voelde het als een uitmatch. Zelfs al zaten we in onze eigen kleedkamer. Maar het publiek dat minder in getale was, dat voelde je.”

Volgens Verheyen is het uitcomplex zeker niet de fout van Michel Preud’homme. “Vorig jaar heeft Club op verplaatsing wél reeksen neergezet, dus aan hem ligt het niet.” De ex-aanvaller weet tot slot hoe Club het tij kan keren. “Je boezemt een tegenstander angst in door reeksen te boeken. Als je jezelf onoverwinnelijk waant, ben je al halfweg. Maar als je slechte herinneringen hebt of nog maar denkt dat het een moeilijke avond wordt, denk je daar evenzeer aan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws