Verbauwhede over Zuid-Afrikaanse belevenissen: “Een machete tussen onze billen”

Verbauwhede over Zuid-Afrikaanse belevenissen: "Een machete tussen onze billen"

Glenn Verbauwhede, die van 2004 tot 2011 het Brugse doel verdedigde, trok in 2013 naar het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. Veel plezier beleefde de doelman echter niet aan zijn exotisch keeperavontuur.

Door een enkelblessure speelde Verbauwhede in zijn eerste seizoen geen enkele wedstrijd voor Mamelodi Sundowns. Het jaar nadien kwam de ex-doelman van Club Brugge wél aan de bak, maar daarvan onthoudt hij vooral de nare herinneringen.

“Ze slachtten daar voor de match vijftien kippen en ze staken een machete tussen onze billen, dichtbij ons geslachtsdeel”, vertelt Verbauwhede aan Het Nieuwsblad. “Vervolgens kregen we een emmer koud water over ons heen. En daarna kwamen twee Zoeloes een paar spreuken brabbelen en werden we ingesmeerd met bloed en ingewanden. We mochten ons pas de dag nadien wassen, maar ik heb dat direct gedaan.”

Verbauwhede eiste dat hij nooit nog deel zou moeten uitmaken van het bizarre ritueel. “De volgende dag kwam de keeperstrainer een stuk van mijn haar knippen, want hij vond het te lang. Maar mijn ploegmaats waarschuwden me: haar wordt vaak gebruikt bij zwarte magie. En die keeperstrainer had ook die twee Zoeloes aangebracht. Dat was voor mij de druppel.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.

Even rewinden naar de tijd van Christoph Daum

Het is ondertussen acht jaar geleden dat Christoph Daum besliste om niet langer trainer te blijven van blauwzwart. Sport/voetbalmagazine haalt herinneringen op.

Blauwzwart druk bezig met zomertransfers

De coronacrisis heeft ook zijn voordelen. Club Brugge zit al volop in transfermodus en kan daar meer tijd voor uittrekken dan anders....