Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verbauwhede over Zuid-Afrikaanse belevenissen: “Een machete tussen onze billen”

Verbauwhede over Zuid-Afrikaanse belevenissen: "Een machete tussen onze billen"

Glenn Verbauwhede, die van 2004 tot 2011 het Brugse doel verdedigde, trok in 2013 naar het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. Veel plezier beleefde de doelman echter niet aan zijn exotisch keeperavontuur.

Door een enkelblessure speelde Verbauwhede in zijn eerste seizoen geen enkele wedstrijd voor Mamelodi Sundowns. Het jaar nadien kwam de ex-doelman van Club Brugge wél aan de bak, maar daarvan onthoudt hij vooral de nare herinneringen.

“Ze slachtten daar voor de match vijftien kippen en ze staken een machete tussen onze billen, dichtbij ons geslachtsdeel”, vertelt Verbauwhede aan Het Nieuwsblad. “Vervolgens kregen we een emmer koud water over ons heen. En daarna kwamen twee Zoeloes een paar spreuken brabbelen en werden we ingesmeerd met bloed en ingewanden. We mochten ons pas de dag nadien wassen, maar ik heb dat direct gedaan.”

Verbauwhede eiste dat hij nooit nog deel zou moeten uitmaken van het bizarre ritueel. “De volgende dag kwam de keeperstrainer een stuk van mijn haar knippen, want hij vond het te lang. Maar mijn ploegmaats waarschuwden me: haar wordt vaak gebruikt bij zwarte magie. En die keeperstrainer had ook die twee Zoeloes aangebracht. Dat was voor mij de druppel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws