Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vazquez verlaat Club Brugge

Vazquez verlaat Club Brugge

De kogel zou nu definitief door de kerk zijn. Victor Vazquez verlaat Club en trekt naar Cruz Azul. In laatste instantie plooiden de Mexicanen dan toch voor de financiële voorwaarden van blauw-zwart.

Volgens HLN raakten Club en Cruz Azul het woensdagavond eens over de transfer van Vazquez. Terwijl eerder nog een bod van 1,5 miljoen euro (betaling in drie schijven) en datzelfde bod (in één keer betaald) in combinatie met een kampioenenbonus van tafel geveegd werden, is het nu dan toch zover. De Spanjaard verlaat Jan Breydel voor twee miljoen euro én een bonus van enkele honderdduizenden euro’s als de Mexicanen erin slagen om één van komende seizoenen kampioen te spelen.

Het enige wat momenteel nog ontbreekt om de overgang te finaliseren, is een bankgarantie. Omdat de banken tijdens de kerstperiode gesloten zijn in Mexico, duurt het mogelijk nog even vooraleer het nieuws officieel bekendgemaakt wordt.

De 28-jarige Vazquez zag Mexico als laatste kans om zijn financiële slag te slaan. Netto verdient hij er bijna het driedubbele van zijn huidige salaris bij Club (bijna 1,5 miljoen euro ten opzichte van een half miljoen euro). Dat hij er jeugdvriend Marc Crosas, waarmee hij nog samenspeelde bij FC Barcelona, tegen het lijf loopt, is mooi meegenomen voor de middenvelder.

Op sportief vlak lijkt het alleszins allesbehalve een stap vooruit. Cruz Azul eindigde in het eerste deel van het seizoen slechts 14de van de 18 ploegen. Het is nog niet zeker of de Spaanse draaischijf van weleeer nog in een Brugs shirt zal verschijnen. Hijzelf zou zaterdag tegen Kortrijk alleszins niet het risico willen lopen om nog geblesseerd te geraken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws