Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt schiet met scherp naar Landuyt: “Week geleden nog te blinken op eretribune”

Vandenbempt schiet met scherp naar Landuyt Week geleden nog te blinken op eretribune

Peter Vandenbempt is nog eens teruggekomen op de beslissing van burgemeester Renaat Landuyt om Club Brugge – Napoli achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De analist begrijpt de woede van de Brugse fans.

“Renaat Landuyt zat een week geleden nog te blinken op de eretribune, nadat hij tegen het advies van de veiligheidsdiensten toch (en terecht) een vlekkeloos verlopen duel van Club Brugge tegen Zulte Waregem had laten doorgaan. Maar tegen Napoli moest plots de deur dicht? De beslissing om óók geen Brugse fans toe te laten, was een vergissing.”

Daarnaast vond Vandenbempt zijn grote vraag voor federale politie onterecht. “Naar verluidt had hij eerst 400 en later nog eens 250 federale agenten nodig. Niet ernstig, gelet op de inspanningen van de club om extra stewards te voorzien.”

Dat de blauw-zwarte aanhang voor het Europa League-duel tegen Napoli protesteerde, was volgens de analist te verwachten. Al had het zo niet hoeven te lopen. “Italianen zijn er aan het stadion – voorspelbaar – niet geweest, boze Brugse fans – ook voorspelbaar – helaas wel. Maar politie was er buiten het stadion niet te zien. De sportieve en financiële kater voor Club Brugge was echt niet nodig geweest”, besluit hij in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws