Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Luidste analist weet nu al dat Club geen kampioen wordt met roteren”

Vandenbempt: "Alleen de luidste analist weet nu al dat Club geen kampioen wordt met roteren"

Peter Vandenbempt heeft de roteerpolitiek van Michel Preud’homme onder de loep genomen en kwam tot enkele interessante vaststellingen in zijn Nieuwsblad-column.

“Ineens was Club hoenderfris op KV Mechelen. De uitblinkende regisseur van een week eerder – Victor Vazquez – werd probleemloos afgelost door een andere, Hans Vanaken. Intussen ging ook Hasi al aan het roteren en trappelt Vanhaezebrouck van ongeduld om het ook te doen.”

“Anderhalve maand geleden keek iedereen hoofdschuddend naar het hardnekkig volgehouden gewissel van Michel Preud’homme, nu is de kritiek (tijdelijk) verstomd. Alleen de luidste analist van het land (Aad de Mos, nvdr) weet nu al dat Club Brugge er straks geen kampioen mee wordt. Geen automatismen, mijnheer.”

“Zelf heb ik er geen verstand van, maar internationaal is Preud’homme alvast in goed gezelschap. De enigszins succesvolle Pep Guardiola noemt roteren essentieel voor de harmonie, de fitheid en mentale kracht van zijn selectie. Toen de Spaanse voetbalcoach in 2009 met Barça alle mogelijke trofeeën won, zette hij elke wedstrijd gemiddeld vijf andere spelers in.”

“Ook Diego Simeone noemt het absoluut noodzakelijk om zijn Atlético fit te houden tot de finish. En tot slot is Rafa Benitez de koning van de rotatie. Hij wordt ervoor bekritiseerd, maar met twaalf trofeeën heeft hij het gelijk aan zijn kant”, besluit de analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws