Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Club heeft nu de handen vrij voor de titel”

Vandenbempt: "Club heeft nu de handen vrij voor de titel"

Club Brugge kwam donderdagavond niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij FC Midtjylland en kan een Europese lente daardoor op zijn buik schrijven. Peter Vandenbempt analyseert wat er misliep.

“Michel Preud’homme begreep er niets van, van hoe zijn ploeg voor de rust heeft gespeeld”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Er zat werkelijk niets in dat spel van Club Brugge. Terwijl de ploeg toch net op dreef bleek. Het is onvergeeflijk dat je zo begint aan een wedstrijd van alles of niets.”

“De conclusie is toch dat Club over de hele campagne eigenlijk gewoon zichzelf heeft uitgeschakeld. Het was niet goed genoeg. Napoli is uiteraard buiten categorie, dus dat is niet zo erg. Maar Midtjylland, dat zeven van zijn laatste negen wedstrijden verloor, heeft wel veel minder kwaliteiten dan Club Brugge”, gaat de analist verder.

“Ik weet dat Club maar één prioriteit heeft dit seizoen: de titel. Daarvoor heeft het nu de handen vrij. Maar met stilaan iedereen fit en zo’n ruime kern waren een paar Europese matchen extra na Nieuwjaar geen belasting, maar integendeel zeer welgekomen”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws