Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Teklak: “Preud’homme vindt hem onmisbaar voor het evenwicht in zijn basiself”

Teklak Preud'homme vindt hem onmisbaar voor het evenwicht in zijn basiself

Alexandre Teklak, de naar verluidt beste voetbalanalist van Wallonië, neemt elke week een thema onder de loep in Sport/Voetbalmagazine. Deze week is het de beurt aan Michel Preud’homme en zijn Club Brugge.

“De aanwervingspolitiek is erop afgestemd om dominant en technisch verfijnd voetbal te kunnen brengen”, begint ex-verdediger Teklak zijn analyse. “Toen Gedoz en Izquierdo arriveerden, waren ze nog ongetemd. Maar hun dribbels, slagkracht en snelheid werden door MPH in goede banen geleid via meer rationale looplijnen bij balbezit en meer verdedigende goede inspanningen.”

“Refaelov en Vazquez van hun kant hebben hun motor een versnelling hoger moeten schakelen. De prijs die daarvoor betaald werd, was een opeenstapeling van fysieke kwaaltjes.” Dat is volgens Teklak dan ook de reden voor de rotatiepolitiek die Preud’homme hanteert. “Zo wordt er voorzichtiger en preventief met de fragiele spelers omgesprongen”, klinkt het.

“Tot slot wil ik nog opmerken dat het profiel van Simons niet geschikt is tegen een tegenstander die hoog druk zet op de Brugse helft. Op zo’n momenten kan hij niet uit een lastige situatie geraken en dus wordt de opbouw daar van het begin soms problematisch. Daar staat tegenover dat Simons bij uitstek de capaciteiten heeft om een vijandelijke counter af te blokken door zijn buitengewone spelinzicht en zijn goede anticipatie. MPH vindt hem onmisbaar voor het evenwicht in zijn basiself”, besluit de analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws