Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme zal Club straks verlaten

'Preud'homme zal Club verlaten'

Michel Preud’homme was nooit langer dan twee seizoenen trainer van één club. Bij Club ging hij die uitdaging wel aan. Hij is immers vastberaden om de Brugse fans de titel te schenken. Maar wat er ook gebeurt, volgend seizoen zal de Luikenaar volgens Het Nieuwsblad geen trainer meer zijn van blauw-zwart. 

De krant gaat ervan uit dat Preud’homme het seizoen uitdoet, maar ook niet meer dan dat. Want de 56-jarige coach is moe. Doodmoe. Zelfs toen met de Europese kwalificatie tegen Panathinaikos het eerste grote doel behaald werd, leek Preud’homme nauwelijks te kunnen genieten.

“Ik ben bijna zeker dat hij na het seizoen vertrekt”, voorspelde een hooggeplaatste clubleider toen al. Die signalen zijn volgens Het Nieuwsblad alleen nog maar versterkt. Michel is moedeloos, lacht niet meer en lijkt zelfs niet meer te genieten van een doelpunt van zijn eigen club. Daarnaast is hij boos op zijn spelers, scheidsrechters, analisten en journalisten. Gelukkig zijn de supporters en zijn goede samenwerking met het bestuur er nog.

Naar verluidt publiceerde een journalist maandag een interessant Whatsapp-berichtje waarin Preud’homme op het ontslag van José Mourinho reageerde: “Verdomme, die mag op vakantie nu”, klonk de boodschap van de Brugse coach. Zijn toekomstige vertrek zou dan ook enkel met vermoeidheid en ergernis te maken hebben. Allesbehalve met Club Brugge zelf, waar hij van begin af aan ten volle gerespecteerd werd voor zijn harde werk.

Als Preud’homme en Club Brugge straks uit elkaar gaan, bestaat de kans dat de Luikenaar en voorzitter Bart Verhaeghe toch blijven samenwerken. Verhaeghe wordt straks immers ondervoorzitter bij de voetbalbond. En als Marc Wilmots na het EK geen bondscoach meer is en zich resoluut wil bewijzen bij een club, mag je drie keer raden wie Verhaeghe als ideale bondscoach naar voren zal schuiven…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws