Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Man deed zich half jaar lang voor als Bart Verhaeghe

Man deed zich half jaar lang voor als Bart Verhaeghe

Een 24-jarige man uit Brakel heeft zich zes maanden lang voorgedaan als ‘chef voedsel en drank’ bij Club Brugge. Hij had drie meisjes in dienst en stuurde valse mails in naam van Club-voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert.  

“Plots dacht ik dat ik bij Club Brugge in dienst was. Een waangedachte en het ­gevolg van een psychologisch probleem waar ik toen mee kampte”, vertelt P.K. aan Het Nieuwsblad. “Ik was er de chef van de ‘food and beverage’, voedsel en drank, zo had ik mezelf aangepraat.”

Zijn eigen waanideeën gelovend ging de man op zoek naar personeel. Zo beloofde hij zijn vriendinnetje Charlotte een job die ze van thuis uit kon beoefenen voor zo’n 4.000 euro netto per maand. Het meisje ging op het voorstel in en gaf haar ontslag als kapster. Al snel volgde zus Elicia (verkoopster in kledingwinkel) en nog een ander werkzoekend meisje haar voorbeeld.

Het beloofde loon werd nooit gestort en als de meisjes aan het werk begonnen te twijfelen, kregen ze net weer eens een belangrijke mail van Verhaeghe of Mannaert in hun mailbox. Het Brugse bestuur vroeg dan bijvoorbeeld om een menu samen te stellen voor de spelers of om de fanshop opnieuw in te richten.

“Het waren allemaal valse ­berichten, met een vals mailadres van de voorzitter en de directeur. Ik heb die zelf aangemaakt en verstuurd. Om mij beter te voelen”, klinkt het bij de fantast. Zes maanden lang hield de man de ­komedie vol. Intussen staat hij terecht en moet hij mogelijk een schadevergoeding van 350.000 euro ophoesten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws