Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gumienny verklaart dubieuze fases: “Suarez was sneller op de bal”

Gumienny verklaart dubieuze fases Suarez was sneller op de bal

De clash tussen Club Brugge en Anderlecht was er eentje die nog lang zal nazinderen. Na de wedstrijd ging het vooral over Serge Gumienny, die achteraf zijn dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen verklaarde.

Club Brugge had in de eerste helft een penalty kunnen krijgen toen Vossen door Deschacht onderuit gehaald werd. “Ik heb geen penalty gefloten omdat Vossen in zijn draai uitglijdt. Ik oordeelde dat Deschacht geen overtreding maakte. Evenmin was het een schwalbe van Vossen”, vertelt hij aan HLN.

In de tweede helft werd een doelpunt van Okaka afgekeurd. “Okaka komt terug uit buitenspel – weliswaar ver van de bal – maar is de enige speler die Engels vervolgens onder druk zet. Hij haalt dus voordeel uit zijn situatie. Ik beschouwde dit als één langgerekte fase waar hij de verdediger rechtstreeks onder druk zette. Zou er een andere speler betrokken zijn geweest, dan was dit geen buitenspel.”

Tot slot kreeg paars-wit wel een strafschop toen Meunier in duel ging met Suarez. Nochtans raakte de rechtsback van blauw-zwart eerst de bal. Toch wil Gumienny van geen wijken weten. “Suarez was sneller op de bal en krijgt een duw van Meunier. Ik vind dit een strafschop”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws