Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Engels: “Basisplaats opeisen is nog te vroeg”

Engels Basisplaats opeisen is nog te vroeg

Veertien maanden moest Bjorn Engels wachten op zijn terugkeer. Maar intussen lijkt de 21-jarige centrale verdediger patiënt af en weer voetballer. Het waren gisteren dan ook emotionele taferelen na de met 0-2-gewonnen bekerwedstrijd in Lokeren. Toch voelt Engels dat hij nog niet 100% fit is.

Na het bekerduel in ‘t Kuipje liep Engels naar de Brugse supporters en viel hij in de armen van zijn moeder Bianca. De blauw-zwarte aanhang scandeerde zijn naam. “Dat was een emotioneel moment”, vertelt Engels aan Het Nieuwsblad. “Binnen de club, maar zeker ook thuis heb ik enorm veel steun gehad. Het was belangrijk om met mij te praten, want veertien maanden was lang. Véél te lang.”

“Na de eerste terugval, vorig seizoen na de winterstage, stelde ik me nog niet te veel vragen. Maar de tweede en derde keer dat ik terugviel, was dat anders. Ik ging voluit op training en voelde de eerste dagen niets. En dan kwamen die steken in mijn knie terug. Dan weet je hoe laat het is. En dan begin je wel te twijfelen aan je carrière.”

“Alle specialisten in binnen- en buitenland stelden me gerust dat het vocht in mijn knie zou weggaan. Nu is dat van de baan. De schrik is weg nu. Ik ga voluit op training”, gaat Engels verder. In Westerlo speelde de Brugse jongeling meteen een degelijke partij, al blijft Engels kritisch voor zichzelf. “Het laatste kwartier voelde ik wel dat het zo lang geleden was. Ik voel het nu al in mijn spieren en heb nog heel wat werk. Het is te vroeg om nu al die basisplaats op te eisen. Maar na veertien maanden ben ik wel tevreden met waar ik nu sta.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws