Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Denswil bedankt Clement voor progressie

Denswil bedankt Clement voor progressie

From zero to hero. Zo kan je de passage van Stefano Denswil bij Club Brugge tot dusver het best omschrijven. HLN strikte de Nederlandse verdediger voor een interview.

“Ik had het echt moeilijk in het begin. Ik wilde me absoluut bewijzen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Want dan maak je onnodige fouten”, vertelt Denswil. Vooral het tactische aspect kreeg hij maar niet onder de knie. “Bij Ajax ging het vooral over uitvoetballen. Hier moet er in de eerste plaats verdedigd worden. Ik had mijn eigen visie, maar uiteindelijk ben ik gaan inzien dat die visie niet juist was.”

“Toen ik geblesseerd was, zag ik vanop de tribune ook beter wat te doen op het veld. Dat hielp een stuk, maar vooral ook het feit dat ik mijn eigen matchen ging analyseren op dvd. Bij Ajax deed ik dat met Jaap Stam, bij Club met Philippe Clement.” Met succes, zo blijkt. “Als je ziet hoe we nu verdedigen en hoe vaak we de nul houden, is het wel gelukt, denk ik. Ik ben hier meer verdediger geworden dan in Nederland”, besluit Denswil.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws